Termometru cu proiectie

Termometrele sunt dispozitive de masurare a temperaturii, cu aplicatii in aproape toate domeniile de activitate practica a omului. Sunt dispozitive relativ simple, de constructie si precizie diferite, capabile sa acopere un domeniu larg de temperatura  (intre -200 grade C si +3000 grade C).

Inventia termometrului ii este atribuita lui Galileo Galilei, desi termometrul etans nu a fost inventat decat abia in 1650. Termometrele moderne cu alcool si mercur au fost inventate de fizicianul german Gabriel Fahrenheit, care a propus de asemenea si prima scala termometrica larg folosita, ce-i poarta numele, in care 32 grade F este punctul de inghetare al apei si 212 grade F este punctul de fierbere al acesteia la o presiune atmosferica normala. Dupa aceea au mai fost propuse multe alte scari; in cea centi-grada (a lui Celsius), folosita in majoritatea lumii, punctul de inghet se afla la 0 grade C, iar cel de fierbere la 100 grade C.

Pana nu demult mercurul era cel mai raspandit corp termometric folosit la termometrele de sticla cu lichid. Dar mercurul este toxic si are potential de contaminare a mediului, in caz de spargere a termometrului. Unele tari din UE au interzis prin lege folosirea termometrelor de sticla cu mercur pentru uz medical!

Termometrul cu proiectie este un dispozitiv revolutionar care masoara temperaturile atat ale corpului uman cat si a diverselor obiecte fara sa intre in contact cu acestea! Termometrul cu proiectie este ideal de folosit si totodata un ajutor de nadejde in cresterea nou nascutului. Puteti sa masurati temperatura copilului dumneavoastra chiar in timp de doarme fara sa-l treziti. Termometrul cu proiectie se apropie de fruntea copilului iar acesta printr-un fascicol luminos va indica temperatura copilului. Nu este necesar de timp pentru urmatoarea masuratoare: imediat puteti sa mai faceti cateva masuratori de mare precizie! De exemplul puteti sa masurati temperatura peretelui langa care este asezat patutul copilului, iar termometrul cu proiectie va va indica imediat daca nou nascutul se afla in apropierea unui mediu ambiant prea rece!

In cazul vechilor termometere acuratetea masurarii temperaturii depindea de stabilirea echilibrului termic intre termometru si mediul inconjurator; cand se atingea echilibrul, nu era schimbata caldura intre termometru si materialul pe care-l atingea sau langa care se afla. Un termometru clinic, de exemplu, trebuia sa fie introdus destul de mult (mai mult de un minut) pentru a ajunge la o stare de aproape-echilibru termic cu corpul uman, pentru a avea o citire destul de precisa. De asemenea el  trebuia introdus destul de adanc si  trebuia sa aiba contact cu corpul destul de mult. Aceste conditii erau aproape imposibile de atins cu un termometru oral, care indica temperatura corpului mai mica decat cea data de un termometru rectal.

Termometrul cu proiectie va poate indica temperatura apei pentru baia bebelusului cat si a hranei acestuia si chiar temperatura pe care o are hrana din biberon, iar toate aceste masuratori se realizeaza fara a se atinge subsantele de masurat!

Pentru fiecare masuratoare, termometrul cu proiectie efectueaza la fiecare zecime de secunda o serie de 125 sondaje, care sunt amplificate si prelucrate de microprocesorul sofisticat, impreuna cu valoarea temperaturii mediului ambiant, astfel incat sa arate prin proiectare , temperatura corecta a corpului.

Termometrul cu proiectie, un instrument revolutionar ce va ajuta sa va cresteti copilul sanatos, oferit de Tehnica Medicala!