STIL Tehnică-Medicală

Talonete

Talonete

Tehnica Medicala va ofera o bogata gama de sustinatori plantari si talonete

Taloneta pentru corectie cu insertie metalica- este folosita in cazul afectiunilor de platfus si cavus. Platfusul sau piciorul plat este definit ca absenta sau micsorarea arcului longitudinal al piciorului. Acest lucru se datoreaza in special a doi factori: pozitia vicioasa in mers sau sprijin si durerile de la nivelul piciorului sau gambelor in special dupa efort. Primul factor este usor de evidentiat la controlul ortopedic si diagnosticate sau eliminate afecţiunile corelate cu piciorul plat, dar in ceea ce priveste cel de-al doilea factor trebuie facut diagnosticul diferential cu afectiunile inflamatorii de la nivelul piciorului. Cavusul sau piciorul scobit este inversul piciorului plat. Bolta longitudinala este accentuata, ceea ce face ca amprenta piciorului să aiba concavitatea mult marita, deci cu banda externa de sprijin micsorata transversal, aproape intrerupta sau sa dispara complet ca si amprenta degetelor in cazurile avansate.

Taloneta plantara fara sustinere metalica: este confectionata anatomic pentru a oferi suport ideal pentru arcul longitudinal si transversal, cu perforatii pentru a permite respiratia pielii si a diminua transpiratia. Este indicata pentru durerile de genunchi si suprasolicitarea picioarelor dar si pentru atenuarea socurile mecanice provocate impactul piciorului cu solul in timpul mersului sau alergarii.

Suport submetatarsian : ofera suport pentru curba metatarsiana in problemele biomecanice ale oaselor metatarsiene, sustine bolta plantara anterioara. Acest produs este recomnadat si persoanelor cu diabet pentru ca previne, corecteaza si inlatura presiunea in cazul piciorului diabetic. Este confectionat din tesatura neopren cu tampoane din silicon foarte confortabil de utilizat.

Suport subdigital pentru degetele de la picioare: ofera suport subdigital reducand severitatea durerilor provocate de modificari plantare la nivelul capului metatarsian si varfului degetelor. Este folosit si pentru “degetele in ciocan” sau “degete in gheara”. Degetul in gheara este o deformare in flexie dorsala a primei falange, in flexie plantara a celei de a doua iar falanga distala ramane in pozitie normala fata de a doua. Cauze este asociata altor malformatii congenitale sau dobandite ale piciorului, si apare ca o consecinta intre un dezechilibru dintre musculatura flexoare si cea extensoare a degetelor.

Suport pentru calcai: ofera un efect relaxant, in caz de ciocuri sau pinteni calcaneeni. Acesti pinteni apar ca niste proeminente osoase dezvoltate la marginea plantara anterioara a calcaneului. Tesutul care formeaza arcul piciorului (fascia plantara) se inflameaza si apare durerea piciorului. Pintenul calcaneean este o depunere osoasa ce se formeaza pe calcaneu. Previn suprasolicitarile si absorb socurile si iritatiile ale tendonului lui Ahile.

Suport bolta plantara- este folosit in cazul piciorului plat, ofera suport pentru bolta plantara. Are un grad scazut de duritate fiind confectionat din 100% silicon.

Suport lateral monturi – sunt plasate în suprafata planului median sau lateral. Monturile (hallux valgus) sunt o marire in dimensiuni a osului sau a tesutului din jurul articulatiei de la baza degetului mare de la picior (articulatia metatarsofalangiana). Daca aveti monturi, veti observa o excrescenta (umflatura) pe articulatia degetului mare de la picior. Degetul mare de la picior se poate indoi spre al doilea deget, iar tesuturile ce inconjoara articulatia pot deveni inflamate si dureroase.

Tehnica Medicala va mai ofera si separatoare interdigitale din silicon care ajuta la pozitionarea corecta a degetelor picioarelor in interiorul incaltamintei, prevenind suprapunerea (incalecarea) acestora.

Pe baza articolului, vă recomandăm următoarele produse: