Fotoliul rulant cu tetiera

Tehnica Medicala va ofera fotoliul rulant cu tetiera, un produs nou si modern realizat din materiale rezistente si performante. Fotoliul rulant este definit ca un sistem de mobilitate pe rotile, dirijat manual (individual sau de o alta persoana) sau electric.

Fotoliul rulant cu tetiera reprezinta un mijloc principal de deplasare pentru un pacient cu disfunctie permanenta sau progresiva (paralizii infantile, traumatisme vertebro-medulare sau cranio cerebrale, scleroza multipla, distrofii musculare), respectiv un mijloc de deplasare temporar pentru pacienti cu probleme ortopedice sau deficiente motorii reversibile.

Obiectivele principale in prescrierea fotoliului rulant:

Sa asigure o performanta optima in sfera mobilitatii care sa imbunatateasca gradul de independenta functionala a pacientului

Sa asigure un aliniament corporal corect

Sa asigure starea de bine a pacinetului printr-un grad de confort cat mai crescut

Caracteristicile fotoliului rulant; acesta trebuie sa indeplineasca urmtoarele criterii:

–          sa  confere siguranta (safety) in ceea ce priveste stabilitatea statica si dinamica, dispozitivele de blocare a rotilor (frane) perfect functionale si foarte eficiente,

–          sa fie comfortabil si estetic (comfort/cosmesis),incluzand aici si aspectul silentiozitii. Designul nou aduce un plus de eleganta fotoliului rulant si creste si motivatia utilizatorului

–           sa asigure un sprijin adecvat al bratelor (arms),

–          sa asigure un sprijin adecvat al picioarelor (legs),

–          sa asigure un sprijin adecvat al bazinului (pelvis),

–           sa asigure un sprijin adecvat coloanei vertebrale şi capului (spine and head).

Aceste deziderate sunt exprimate tot sub forma unui acronim – SCALPS si sunt intrunite in cazul fotoliului rulant cu tetiera. In cazul unor deformari medii obiectivul este ca sprijinul sa fie simetric, cu pastrarea aliniamentului corporal normal. Pentru pacientii cu dizabiliti majore, sprijinul simetric nu este totdeauna cel mai comfortabil impunandu-se modificari adaptative ale suprafetelor de sprijin

Pozitia corecta in fotolilul rulant depinde de stabilitatea pelvisului (bazinului). Astfel, pelvisul (bazinul) trebuie sa fie  drept sau usor inclinat spre inainte; trunchiul drept cu spatele urmarind curburile naturale si lipit de spatar; soldurile usor in abductie (departate), cu coapsele separate (5-20 grade fata de linia mediana) si flectate, astfel incat sa formeze impreuna cu bazinul un unghi de 80 – 90 grade.

Fotoliul rulant cu tetiera va ajuta sa pastrati o postura corecta astfel ca unghiurile formate intre coapsa si gamba si intre gamba si laba piciorului formeaza unghiuri de 90 de grade iar labele picioarelor stau  sprijinite pe suportul de picioare cu genunchii pe aceeasi linie cu calcaiele. Pozitionare astfel a picioarelor este posibila datorita faptului ca suportul de picioare este detasabil, pliabil, reglabil, cu o schimbare a unghiului de urcare,si echipat cu pernute moi sub tibie iar talpa pentru picior este la randul ei  pliabila si  reglabila pe inaltime.

Capul este pozitionat drept pe linia mediana si echilibrat deasupra corpului sprijint pe tetiera facand astfel imposibila hiperextensia gatului, pacientul fiind astfel mult mai relaxat.

Fotoliul rulant cu tetiera datorita materialelor din care este construit asigura o pozitie relaxata a umerilor si a bratelor acestea din urma fiind libere si functionale.

Fotoliul rulant cu tetiera este confectionat din tesatura cu impregnare hidrofuga iar  spatarul  este reglabil cu inclinarea  de 90 grade ,tetierele fiind  detasabile, din material hidrofug.

Fotoliul rulant cu tetiera oferit de Tehnica Medical redefineste siguranta si confortul pacientului!