STIL Tehnică-Medicală

Catetere urinare Bactiguard

Catetere urinare Bactiguard

Cateterul urinar este un tub flexibil folosit pentru drenarea urinei din vezica in cazul imposibilitatii de a urina. Un medic va introduce cateterul in vezica prin uretra. O data introdus cateterul in vezica urinara un mic balon este umflat pentru a-l mentine in pozitie. Cateterul permite drenarea urinei din vezica urinara intr-o punga atasata de coapsa.

Un cateter urinar devine necesar in urma mai multor probleme medicale cum ar fi: prostata marita, imposibilitatea de a urina sau dupa o interventie chirurgicala la nivelul pelvisului sau cailor urinare. De asemenea un cateter urinar este instalat daca partea inferioara a corpului este paralizata.

Infectiile tractului urinat, asociate cu cateterele (CAUTI - Catheter-associated Urinary Tract Infection) au o contributie majora la infectiile din unitatile sanitare (HAI - healthcare associated infections). Aceste infectii pot genera complicatii grave, precum urosepsia, care cresc suferinta pacientului, mortalitatea si costurile sanitare. In plus, multe din aceste infectii sunt tratate cu antibiotice, crescand riscul aparitiei si raspandirii microbilor multirezistenti. Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca rezistenta antimicrobiala este un fenomen atat de grav, incat ameninta cuceririle medicinii moderne.

De aceea a fost creat cateterul pentru prevenirea infectiilor in unitatile sanitare. Cateterul este o sonda-cateter urinara, prevazuta cu invelisul Bactiguard fabricat din latex. Tehnologia Bactiguard a fost utilizata cu succes incepand din 1995, pentru prevenirea HAI in SUA, Marea Britanie si Japonia, dar si in alte state.

Tehnologia bactiguard de protectie antiinfectioasa are la baza aplicarea unui invelis extrem de subtire din metal nobil, format din aur, argint **si **paladium, la dispozitivele medicale. Invelisul Bactiguard adera ferm la suprafata dispozitivului si reduce aderenta si proliferarea microbilor. Acesta se realizeaza fara efecte farmacologice sau toxice. Solutia este unica. Este eficienta si totodata, biocompatibila, protejeaza tesuturile si creste siguranta pacientului. Astfel protectia antiinfectioasa Bactiguard este un factor important in prevenirea HAI si reduce utilizarea antibioticelor. Produsele Bactiguard au fost utilizate in aproximativ 40 studii clinice si evaluari (1986-2014), asupra a peste 100000 de pacienti din opt state.

Daca doriti achizitionarea acestui produs vizitati magazinul nostru online Tehnica Medicala