STIL Tehnică-Medicală

Sistem gigant de ingrijire a dintilor

Sistem gigant de ingrijire a dintilor

este un model anatomic al dentitiei umane supradimensionat. Folosirea acestuia este de un real ajutor la invatarea dentitiei umane si poate fi folosit atat la facultatile cu specialitatea stomatologie cat si la cele de tehnica medicala.

Cu ajutorul sistemului gigant de ingrijire a dintilor se poate realiza o eficienta campanie de promovare de produselor de ingirijire dentara (pasta de dinti, apa de gura, ata dentara, periuta mecanica si periuta electrica, benzile de albire etc). Dat fiind marimea modelului aceste promovari cu prezentari pot fi facute si in spatii mai mari (sali de conferinta, mall-uri, sali de clasa etc.).

este foarte folositor si in cabinetele stomatologice unde medicul stomatolog poate explica pacientului cu exactitate care dinti urmeaza sa fie extrasi sau evolutia lucrarilor stomatologice cu prezentare pe mulaj.

Cu ajutorul sistemului gigant de ingrijire a dintilor se pot prezenta principalele afectiuni ale danturii cat si coloritul acesteia.

Astfel, o culoare galben maronie indica un consum ridicat de bauturi carbogazoase cu coloranti, cafea,ceai, sau indica faptul ca pacientul fumeaza foarte mult.

Culoarea gri albastruie a dintilor se datoreaza tratamentului cu tetraciclina la copii si in urma unui tratament indelungat cu minociclina la adulti.

Culoarea verde albastruie a dintilor este data de expunerea acestora la fier, magneziu sau argint.

Dungile care apar pe dinti pot fi lasate de acidul citric din portocale sau lamai

Dinti tociti si sparti ca urmare a bruxismului- cunoscut ca scrasnitul de dinti.

Sistemul gigant de ingrijire a dintilor evidentiaza dantura cu:

Incisivii – dintii frontali,taiosi, cu forma de dalta (patru superiori si patru inferiori), folositi la taiatul alimentelor. ·

Caninii- au forma conica (de colti) si folosesc la sfasiatul alimentelor.

Premolarii – au la suprafata ocluzala o coroană bicuspida sau tricuspida. Servesc la sfaramare si sfasiere.

Molarii – folosesc la mestecat, avand mai multi cuspizi (formatiuni de relief) pe suprafata ocluzala

Cu ajutorul sistemului gigant de ingrijire a dintilor se poate invata si arata practic pe mulaj si principalele afectiuni.

Malocluzia dentara este o aliniere proasta a dintilor si/sau o relatie anormala intre dintii celor doua arcade dentare.

Fluoroza dentara este caracterizata prin aparitia pe dinti a unor pete de culoare galbuie sau, in cazurile mai severe, a unor pete de culoare maro inchis. Consumul unor cantitati prea mari de flor in copilarie, respectiv in timpul cresterii dintilor duce la formarea fluorozei dentare

Amelogenesis imperfecta reprezinta formarea anormala a smaltului dentar sau a stratului extern al dintilor.

De asemenea pe mulajul reprezentat de sistemul gigant de ingrijire a dintilor se poate studia si despre paradontoza, caria dentara, tartrul si placa dentara.

Sistemul gigant de ingrijire a dintilor este ideal pentru aprofundarea cunostintelor invatate in timpul procesului didactic!